De Beeldenfabriek

 

De Beeldenfabriek is een verzamelnaam voor het werk van Nele Bauwens.

Nele Bauwens maakt beelden in de vorm van video, animatie, illustratie en grafisch ontwerp.

In 2008 behaalde ze met onderscheiding de titel Meester in de Audiovisuele Kunsten.  Ze is geoefend in het uitschrijven, découperen, regisseren en monteren van beeldmateriaal.  Stage liep ze bij Woestijnvis op de redactie van De Laatste Show, als regie-assistent figuratie voor de langspeelfilm LOFT en bij VRT als regie-assistent figuratie voor de jongerenreeks CLICK-ID op KETNET.

Na haar eerste Master stortte ze zich op een Master Theaterwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen die ze met grote onderscheiding volbracht.  Tijdens deze opleiding onderzocht ze hoe, in crossmediale theaterstukken en performances,  technologie en multimedia niet louter decoratief worden aangewend, maar vaak ook een eigen verhaal vertellen. Interessante voorbeelden vond ze in het werk van Kris Verdonck en CREW o.l.v. Eric Joris.  Een stage regie-assistentie liep ze bij Stefan Perceval in HETPALEIS.

Ze deed – zowel artistiek als organisatorisch- ervaring op in podiumland en de audiovisuele sector.  Zo deed ze regie-assistentie voor langspeelfilms (LOFT), televisieprogramma’s (CLICK-ID), verscheidene videoclips (TOM HELSEN, SHAMEBOY, TIM VANHAMEL, MINT, TOM DICE) en de theatervoorstelling Bolleke Sneeuw van Stefan Perceval in HETPALEIS.   Daarnaast maakte ze o.a. een videoclip voor LADY ANGELINA, een animatiefilm voor het LIEFHEBBER Kunstenfestival i.s.m. Studio Lali, een promotiefilm voor FILEM’ON, Kinderfilmfestival te Brussel en voor het jongerenprogramma I-CLIPS op KETNET deed ze de regie van zes videoclips i.o.v. de TV-makers. Bij productiehuis Kanakna werkte ze als reporter en op ideecel.

Momenteel werkt ze aan een nieuw televisieprogramma bij de TV Bastards.